Dick deelt over het Sneltraject, hoe hij zonder middelen in Sprookjesland komt en nu op eigen benen staat

Ik heb in november 2020 een weekend gehad samen met Mariëlle in Leersum. Daarna heb ik een online Sprankeltraject bij haar gedaan. Vervolgens ben ik in het Sneltraject gestapt. Dit is een traject van een jaar waarin er intensief contact is tussen ons beiden; in de vorm van fysieke ontmoetingen, via de telefoon en WhatsApp.

Ik ben er sinds eind maart 2021 mee bezig en ik had niet verwacht dat er zo snel zoveel naar boven zou komen om verwerkt te worden. Mariëlle slaagt er met een enkele zin in, of door te vertellen over haar privéleven, delen in mij aan te raken waarvan ik me nog niet bewust was. Die delen komen dan in mijn bewustzijn en die mag ik dan gaan verwerken. Dat is niet altijd gemakkelijk voor me, maar uiteindelijk voelt het wel altijd goed.

Manieren waarop ik afstem op Wie Ik Werkelijk Ben

Bewust ademen en verbinden met mijn buik en hart

Centraal in het contact met Mariëlle en in het realiseren van mezelf staat het begrip alignment. Het is de bedoeling dat ik mezelf afstem op Wie Ik Werkelijk Ben. De methode die ik daarvoor het meest gebruik is om me af te stemmen op mijn ademhaling en dan letterlijk in mijn lichaam te zakken. Meestal doe ik een dekentje om, om mijn lichaam eraan te herinneren dat ik in alignment wil komen. Vaak doe ik mijn handen op mijn buik en hart en begin ik dan bewust te ademen. Ik voel dan letterlijk de adem onder mijn handen stromen. Meestal voel ik na een paar minuten dat ik zachter word. Mijn lichaam ontspant en wordt rustig. Ik ga dan meestal ook uit mijn hoofd. Als ik in een diepe vorm van zachtheid en ontspanning ben, kan ik ervoor kiezen om te gaan creëren. Ik stel me dan voor dat ik al bereikt heb wat ik graag wil. Ik voel letterlijk het gevoel van rust, van bevrijding, van vervulling dat ik gecreëerd heb wat ik graag in mijn leven wil manifesteren. Bijvoorbeeld een relatie, overvloed, fijne contacten. Ik stel me voor hoe dit zal zijn. Bijvoorbeeld: hoe ziet mijn nieuwe relatie eruit, wat doet ze, wat doen we samen?

Mijzelf in zachtheid openen voor contact met de natuur

Een andere manier voor mij om in alignment te komen, is contact met de natuur. Ik merk dat ik rustig en stil word wanneer ik buiten wandel en me afstem op de natuur. Eerdere ervaringen met truffels hebben het contact met de natuur voor me geopend en nu ik van binnen steeds stiller word, lukt het me om nu zelf de verbinding met de natuur te leggen. Dit gebeurde afgelopen vrijdag. Ik had die week veel gewerkt en weinig geslapen. Ik was moe toen ik thuiskwam. Omdat het nu lang licht is en het weer erg mooi was, volgde ik een ingeving en besloot ik om eerst te gaan wandelen voordat ik zou gaan koken. Het eerste kwartier was een gewone wandeling. Ik ben gewend om naar de wolken te kijken omdat dat contact me het snelste in verbinding brengt met de natuur. Dat gebeurde ook die vrijdag. Na ongeveer een kwartier zag ik beweging in de wolken – dat ken ik van de ervaring met de truffels – en ik was gelijk weer in een staat van verwondering en zachtheid. De natuur was vriendelijk, de mensen waren weer vriendelijk en ik voelde me alleen maar blij. Mijn innerlijke kind was weer terug. De vermoeidheid was weg en de hele avond kon ik fijn in die zachtheid blijven.

Thuis gekomen heb ik direct mijn ervaring van die wandeling opgeschreven. Die staat hieronder:

Sprookjesland

GA MAAR MEE NAAR BUITEN, ZEI HIJ,
ZOEK DE VERBINDING MET DE NATUUR.
JE WEET DAT JE HET KUNT, JE HEBT HET AL EERDER GEDAAN,
TOEN MET HULP, VAN DE TRUFFELS,
MAAR NU KUN JE HET ZELF, DIE HULP HEB JE NIET MEER NODIG.

EN DUS GING IK NAAR BUITEN EN BEGON IK TE WANDELEN.
IK KEEK NAAR DE WOLKEN EN ZAG DE BEWEGING DAARIN.
EN IK WIST DAT IK ER WEER WAS, IN SPROOKJESLAND.

DE BOMEN WAREN PRACHTIG, DE ZON IN HAAR ORANJE AVONDGLOED.
IK VOELDE DE VERZACHTING EN DE VREDE KWAM WEER IN MIJ.
EEN LACH OP MIJN GEZICHT, MIJN HART STROOMDE VOL.
DE MENSEN WAREN WEER VRIENDELIJK.

HIERVOOR BEN JE NAAR DE AARDE GEKOMEN, ZEI HIJ,
OM DEZE VERBINDING TE MOGEN ERVAREN,
VOOR HET OPENEN VAN JE HART,
EN VOOR HET GENIETEN VAN JE LICHAAM.

DEZE VERBINDING EN VREUGDE ZIJN JE GEBOORTERECHT,
JE HOEFT ER NIETS VOOR TE DOEN,
HET IS ER VOOR WIE ER VOOR OPENSTAAT;
JE HOEFT HET ALLEEN MAAR TOE TE LATEN.
EN ZO BEN JE OOK NOOIT MEER ALLEEN.

GA DUS MAAR NAAR BUITEN EN VOEL DE VERBINDING MET DE NATUUR.
GA OP ZOEK NAAR HET SPROOKJESLAND,
HET IS ER VOOR WIE ER MAAR IN WIL,
DUS OOK VOOR JOU.

– Dick Roemeling –

Ik merk dat er veel meer stilte in mezelf is. De geluiden van de wereld zijn er nog wel, maar het is net of ze niet meer zo hard binnenkomen. Alsof ze worden verzacht door de stilte die ik nu steeds meer in mezelf ervaar. En dat geldt ook voor de woorden die anderen tegen me spreken. Ze raken me niet meer zoveel en ik heb steeds meer het gevoel dat ik er rustig op kan reageren. Dit gedicht wat ik recent geschreven heb, sluit daar mooi bij aan. Het gaat over wat ik ontdekt heb rondom het grote belang van emotioneel en energetisch ‘op eigen benen staan’.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *