In 2017 en 2018 zijn Arjen en ik in onze relatie door een ‘Dark night of the soul’ periode heen gegaan. Iets wat heel natuurlijk is wanneer je door een transitiefase heen gaat. Chaos hoort erbij in sommige fases. Wanneer datgene weg valt wat niet langer past, dan kun je enkel nog maar vooruit, zonder precies te weten wat je ervoor in de plaats terug gaat krijgen.

Arjen liet zijn baan los. Ik liet de Opleiding tot Sprankelcoach in mijn bedrijf los, wat mijn grootste en vrijwel enige inkomstenbron was. Achteraf gezien zou je kunnen zeggen: niet handig om dat allebei tegelijkertijd te doen. Maar het liep zo.

En in die situatie vertrok ik naar Italië. Ook niet handig, zou je kunnen zeggen. Maar het leven had me weten te verleiden om op pad te gaan. Ik was onrustig en volgde de mooie woorden van anderen die me vertelden hoe mooi en fijn en helend de energie daar was. Misschien kon ik daar vinden wat ik zocht?

Het was inderdaad heerlijk in Italië. Een prachtig land, heerlijk eten, lieve mensen, mogelijkheden die zich moeiteloos aandienden… Maar het gevoel dat ik van me af had willen schudden, achtervolgde me ook daar. En zoals het altijd gaat: het gevoel dat ik al had bij mijn vertrek werd na een aantal maanden enkel nog verder versterkt. 

“Je kunt de kwaliteit van je leven nooit verbeteren door de wereld om je heen te manipuleren. Geen enkele betekenisvolle verandering kan plaatsvinden in je leven, tenzij de verandering in jou zelf plaats vindt. Niets buiten je zal de kwaliteit van je leven verbeteren, enkel tijdelijk.” — Arnold Patent

Arjen en onze poes Luna waren me gevolgd naar Italië en samen beleefden we een achtbaan van emoties die elkaar opvolgden. We werden tot het uiterste op de proef gesteld wat betreft ons vertrouwen dat er voor ons gezorgd werd en dat we altijd met perfecte timing voorzien zouden worden van wat we nodig hadden.

Dat dit altijd het geval is weet ik nu heel zeker. We kregen niet altijd wat we wilden, maar zeker altijd wat we nodig hadden. Een huurder voor ons huis in Delft, geld om van te leven, uitstapjes te maken en de huur in Italië te betalen. Het was er allemaal, steeds weer op het juiste moment. Maar totaal ontspannen was het niet.

Onder spanning en stress leven zorgt ervoor dat je diepste patronen aan de oppervlakte komen. Niet fijn, maar wel heel waardevol:

 • De behoefte om door anderen gezien, gewaardeerd en begrepen te worden. De angst als dit niet het geval is…;
 • Het belang van het zien van mijn eigen goedheid en het ontwikkelen van onvoorwaardelijke liefde voor mezelf;
 • Het besef dat ik geen controle heb over het feit of de ander mij wel of niet kan zien, hoezeer ik ook mijn best doe;
 • Hoe meer ik mijn best doe om door de ander gezien en geliefd te worden, hoe groter de kans dat dit mislukt;
 • Het belang van 100% verantwoordelijkheid leren nemen voor mijn eigen emotionele/vibrationele behoeften;
 • Ongehecht raken van wat anderen denken, zeggen en doen, door voor grond onder mijn eigen voeten te zorgen;
 • Niet zoeken naar een betere toekomst, maar gaan genieten van wat ik hier en nu al heb en de onrust omarmen;
 • Als je geen grotere stappen neemt dan dat je moeiteloos kunt zetten, is het makkelijker om afgestemd te blijven;
 • Ik heb niets te bewijzen. Ik hoef niets te laten zien. De relatie tussen mij en Mij is bepalend voor wat ik ontvang;
 • Als ik in de eerste plaats goed zorg voor die vibrationele relatie, waardoor ik me fijn voel, ben ik altijd veilig;
 • Ik heb niets of niemand buiten mij nodig om de energetische frequentie van mijn Droomleven te ervaren.

Daarnaast was er specifiek met Arjen nog een stuk rondom twijfel en wantrouwen. Mijn donkerste kanten werden zichtbaar, die van hem ook. “Was hij (nog langer) de juiste voor mij? Zou er niet iemand zijn die beter bij mij zou passen en mij ook van een fijner, comfortabeler, rustiger leven zou kunnen voorzien?” 

Dat soort twijfel en wantrouwen in je achterhoofd zorgt ervoor dat je situaties blijft creëren die dat gevoel van twijfel en wantrouwen blijven versterken. En elke keer denk je bij jezelf: “Zie je wel! Het is toch beter om bij hem/haar weg te gaan. Daar is het bewijs!” En ergens ben je dan opgelucht, want: nu is de keus voor je gemaakt. Nu moet je wel, want dit is te onacceptabel om te blijven…

Maar de keus is niet voor jou door het leven gemaakt. JIJ hebt die keus gemaakt, door je vibratie niet bij te sturen en rond te blijven wentelen in gevoelens van twijfel en onzekerheid over wat je hebt.

De keus wordt niet voor jou door het leven gemaakt. JIJ maakt die keuze, door je vibratie niet bij te sturen en rond te blijven wentelen in gedachten en gevoelens van twijfel en onzekerheid over wat je hebt. Als je wilt dat de relatie kapot gaat, blijf dan twijfelen en zo denken. Als je wilt dat de relatie wel slaagt, stop dan met twijfelen en wantrouwen. Neem de beslissing dat je precies hebt wat je wilt. Want dat is zo. Ook als je nu niet hebt wat je écht wilt. De waarheid is dat je nu hebt waar je aandacht aan hebt gegeven, en volgens het universum dus blijkbaar hetgeen is dat je wilt.

Twee keer heb ik afstand genomen van Arjen en de derde keer besloot ik dat het afgelopen moest zijn.

Maar ik wilde helemaal niet dat het afgelopen was. Wij allebei niet. We houden zielsveel van elkaar. 

Vanaf dat moment kreeg de liefde tussen ons meer aandacht dan de twijfel. De liefde tussen ons werd mijn en zijn grootste leraar. De liefde tussen ons en het vieren van het leven werd voorop gesteld. De drama’s werden geparkeerd elke keer dat ze het toneel weer over wilden nemen. Ze waren niet meer zo belangrijk voor ons als dat we eerder dachten dat ze waren. We ontwikkelden meesterschap over onze aandacht, onze gedachten, onze gevoelens en interacties met elkaar.

Op ons krijtbord in de woonkamer kwam de volgende tekst te staan:

Focus op je eigen Alignment en Stroom over vanuit liefde voor de ander

Elke keer als we beseften dat we niet op onze eigen alignment gefocust waren en in plaats daarvan bezig waren met de ander of een situatie of iets anders om onszelf weer ‘beter(der)’ te kunnen voelen, keerden we terug naar onze kernintentie op het krijtbord. En dat veranderde alles. Doordat wij eerst innerlijk veranderden, veranderde vervolgens alles in ons leven. Het begon te stromen, op alle fronten… Liefde, inspiratie, ideeën, mensen, samenwerkingen, geld, synchroniciteit… ALLES was er in ene. En dat fijne momentum bouwde zich razendsnel op. Het BESTE, MOOISTE en LEUKSTE in onszelf kwam naar boven en dat deelden we met elkaar en anderen.

“Het leven is een feest en vandaag het meest!” — Joke Nijveld

En toen gingen we laatst een weekendje weg samen om alles te vieren. Om onszelf te vieren. Om onze relatie te vieren. Om ons heerlijke leven samen te vieren.

Een mooi hotel met diner in het centrum van Helmond, uitgebreid shoppen in de stad, naar de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop naast ons hotel, uitchecken en wandelen in de buurt, een hele middag en avond genieten in een prachtig wellness-centrum daar, ‘s avonds slapen in het hotel van dat complex, de volgende dag op de terugweg wandelen in de Brabantse Biesbosch, het museum bezichtigen en een boottocht maken in de zon…

Het was zó fijn! We hebben zo genoten, zoveel lol gehad samen, zo lekker gerelaxt, zoveel moois gedeeld…

Daar kun je via bovenstaand filmpje een beetje van meegenieten.

“It’s only getting better and better and better… if you allow it to be so…”

Wij zijn intens blij met waar we zijn en wat we samen hebben. En het enige moment dat je kunt beslissen dat dat het geval is, is NU. Door dat te doen, zul je zien dat alles beter en beter en beter wordt.

En alles wat eraan vooraf gegaan is? Dat was perfect. Want dankzij al die ervaringen kon het verlangen sterk genoeg worden om het patroon daadwerkelijk te ZIEN en WILLEN doorbreken.

Enjoy the ride!

All is well!

 Mariëlle & Arjen

The following two tabs change content below.

Mariëlle Duijndam

Oprichter Sparkle Paradise | Co-Creatie Cirkel Visionair & Facilitator | Sprankelend Leiderschap | Onvoorwaardelijke Zelf-Liefde
Ik help mensen om in verbinding te komen met zichzelf, hun Essentie, Hoger Zelf, het Veld en elkaar. Hierdoor ontstaat een gevoel van Vrede-Met-Wat-Is en komt er ruimte om uit te gaan kijken naar wat we wensen en diep van binnen al voelen dat komen gaat. Door onszelf bewust energetisch af te stemmen op – en te openen voor – deze realiteiten die in potentie al aanwezig zijn in ons, kunnen ze moeiteloos en met plezier gaan manifesteren. Niet langer ben je gehecht aan een uitkomst in de toekomst, omdat je in het NU veel gelukkiger bent, meer geniet en meer sprankelend genot en vervulling ervaart. Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest