Het einde van de wereld… of toch niet? Waarom de Maya kalender in 2012 stopt

De Maya’s waren ver in hun ontwikkeling. Dat is mij wel duidelijk. Anders kun je niet zo precies bepaalde dingen voorspellen of berekeningen maken. Er is in deze tijd veel te doen om de Maya kalender die eindigt op 21-12-2012. Veel mensen zijn bang dat dit het einde van de wereld inhoudt. Ik niet. Ik kijk er naar uit.

Ik denk dat 21 december 2012 niet het einde van de wereld zal betekenen, maar dat het het einde is van het begrip tijd zoals wij dat nu kennen.

Velen van jullie weten inmiddels al dat tijd een illusie is, want je kunt het verleden of de toekomst alleen maar in het nu ervaren. Zelfs als je je het verleden herinnert of jezelf de toekomst voorstelt, doe je dit in het NU.

Je creëert een bepaalde ervaring in het nu en je bent vrij om dit te doen op een manier die goed voelt voor jou.

Het is daarom ook nooit te laat voor een gelukkige jeugd. Hoe je het verleden hebt ervaren is voortgekomen uit jouw perceptie van dat moment, maar als je nu terugkijkt, kun je net zo goed een ander perspectief erop ontwikkelen, zodat het wel goed voelt. Door ‘feitelijk’ te blijven zet je jezelf alleen maar vast in een kooi waar je nooit uitkomt. Hetzelfde geldt voor de toekomst. We kunnen onze toekomst creëren op basis van onze overtuigingen en ervaringen in het ‘verleden’ of we kunnen in het nu nieuwe, beter voelende keuzes maken.

Kortom; elk moment opnieuw creëer je je eigen werkelijkheid, van de grond af aan. Waarbij je voor het grootste gedeelte automatisch terugvalt op bestaande gedachtepatronen die opgeslagen zijn in de structuur van je fysieke geest. En dat is maar goed ook, want die basisovertuigingen zorgen ervoor dat je met je bewustzijn in deze tijd-ruimte dimensie blijft.

Je krijgt als het ware een soort basissoftware mee die past bij de bestemming, zodat je kunt functioneren. En vanaf het moment dat je geboren wordt (en waarschijnlijk ook al eerder), krijgt die software een heleboel informatie updates doordat je blootgesteld bent aan de frequenties van de vibraties om je heen. Met andere woorden, nog voordat je kunt praten of begrijpen wat er gezegd wordt, begin je al met het overnemen van de vibraties van de mensen in je omgeving, omdat je daar je aandacht op richt. En zodra je ergens je aandacht op richt, neem je die vibratie op in je eigen energieveld. Dit verklaart waarom heel veel van je vastgeroeste patronen zich al gevormd hebben op een hele jonge leeftijd.

– Uit de Online Opleiding tot Bewuste Creator – Leven in Ultieme Vrijheid

Die overtuigingen werken dus in je voordeel, want ze zorgen ervoor dat je een proces kunt ervaren. Dat je een begrijpelijke weg kunt bewandelen van A naar B. Alleen hoe meer weerstand die overtuigingen oproepen, hoe lager je vibratie en hoe langer het duurt voordat je kunt ontvangen waar je om gevraagd hebt.

Overtuigingen van een lage frequentie zijn dan ook de bron van het ontstaan van tijd. Als er geen weerstand zou zitten tussen jou en je verlangen, dan zou het er NU zijn.

In feite is er maar één werkelijkheid die zich NU afspeelt en dat is de complete werkelijkheid die het nieuwe verlangen bevat wat jij vanuit je fysieke perspectief ontdekt hebt. Dat houdt alleen niet in dat jij die complete (Vortex) werkelijkheid ook ervaart, want het geloofsysteem wat je ontwikkelt hebt tijdens je leven, je overtuigingen, zorgen ervoor dat je vibratie omlaag gaat en je de totale werkelijkheid niet compleet kunt ontvangen. De realiteit die wij ervaren is maar een deel van de totale werkelijkheid. En dat is niet erg, want zo zit het creatieproces in elkaar. Het zou alleen zonde zijn als we de totale werkelijkheid die we zelf gecreëerd hebben, nooit zouden ervaren. Waar we allemaal naar op zoek zijn is een gezonde balans tussen het ervaren van dualiteit en het ervaren van eenheid.

– Uit de online Opleiding tot Bewuste Creator – Leven in Ultieme Vrijheid

Hoe bewuster we worden van onze ware aard en het creatieproces, hoe minder tijd er nodig is om iets te manifesteren, ofwel te beleven. Omdat we dan veel makkelijker in staat zijn om onze gedachten te sturen op basis van hoe ze voelen. We zijn dan veel minder bezig met iets te laten gebeuren of voor elkaar te krijgen en zijn veel meer bezig met het terugzakken in het gevoel van eenheid en besef dat het er al is.

Hoe minder weerstand, hoe minder tijd iets kost.

Mariëlle Duijndam

Het is mijn vermoeden dan ook dat er op 21-12-2012 een omslagpunt plaatsvindt, waarbij de invloed van de groep bewuste creators groter wordt dan de invloed van de groep mensen die onbewust creëren.

De bewuste creators laten steeds meer zien dat het mogelijk is om het leven op een andere, veel simpelere, manier te leven en dat heeft tot gevolg dat ze een voorbeeld voor anderen zijn en dat de behoefte aan onze oude maatschappelijke systemen van zorg, recht en regering uiteindelijk zal wegvallen. Hoe abrupt of geleidelijk dit zal gaan weet ik niet, maar ik weet wel dat je de realiteit zult gaan beleven waar je van overtuigd bent, want zo is het namelijk altijd. Ik bereid me dan ook voor op een hele plezierige en bijzondere tijd, waarin het nieuwe geboren mag worden, het resultaat van onze eigen verlangens. Hoera!

Ik denk dat de Maya kalender stopt omdat we op individuele basis steeds meer met het aspect tijd, maar ook ruimte, zullen gaan spelen, waardoor tijd niet meer zo relevant is als voorheen. Het is de shift van een lineair tijdsbegrip naar een circulair of NU tijdsbegrip die plaatsvindt.

Deze tekst mag samen met de Quote Afbeelding hierboven gedeeld worden.

Als je ernaar verlangt om te gaan Creëren Wat Je Werkelijk Wilt, zodat je kunt Leven in Hemel op Aarde, bekijk dan de kalender.

Of start direct met de Online Opleiding tot Bewuste Creator – Leven in Ultieme Vrijheid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *