Het is eind 2016. De afronding van een cyclus van 9 jaar. Volgend jaar begint er een nieuw -1- jaar. Een nieuw begin. Een jaar waarin het Grote Ontwaken werkelijk manifest zal gaan worden in onze dagelijkse manier van leven. Niet langer alleen, maar echt samen. Een Sociale SamenLeving.

Vandaag vier ik ook de dag dat Arjen en ik precies 9 jaar samen zijn. Wat een reis is dat geweest. Wat ben ik dankbaar dat ik dit samen met hem heb mogen doen. Emotioneel totaal zelfstandig en onafhankelijk worden. Onze eigen relatie met ons Zelf op de eerste plek leren zetten, zodat we van binnenuit voorzien worden van alles wat we maar wensen en nodig hebben. En die innerlijke overvloed vervolgens met elkaar kunnen delen en laten vermenigvuldigen. Wauw.

Ook al mijn andere co-creators, iedereen met wie ik gewerkt heb, iedereen die ik geobserveerd heb, iedereen met wie ik vluchtig of juist lang contact heb gehad, hebben hieraan bijgedragen.

Elke relatie die ik had, heeft me meer bewust gemaakt van mezelf en van de relatie die ik met meZelf had. Er bleek nog zoveel meer ruimte voor zelfliefde te zijn. De belangrijkste relatie van allemaal kwam vaak pas op de laatste plek. Wat anderen dachten en wat ik voelde was erg bepalend voor mijn gedrag. Reageren leerde ik stap voor stap omzetten in creëren.

Afscheid van drama: “Er is geen probleem hier”

Drama kan een groot deel van je leven in beslag nemen. Als je gelooft in problemen, dan zul je ze regelmatig hebben. En als je gelooft in problemen, dan zul je ze ook op moeten lossen. Ergens op dit pad ben ik gestopt met het geloven in problemen. “Er is geen probleem hier”, zei ik dan tegen mezelf, wanneer een situatie zich aandiende waar ik voorheen op gereageerd zou hebben.

De situatie mocht bestaan. Mensen mochten zich gedragen zoals ze deden. Ik mocht mezelf gedragen zoals geïnspireerd voelde. En in het midden daarvan… hoefde ik niets. Wat een verademing. Ik observeerde wat er gebeurde. Ik omarmde wat het in mij opriep en ik zei tegen mezelf: “Dit is geweldig. Dit is prachtig. Dit is precies goed.” Ik leerde om niet langer actie te ondernemen vanuit een gevoel van ‘noodzaak’. In plaats daarvan begon ik mijn focus meer af te stemmen op ‘dat wat ik het allerliefste wilde’, mijn intuïtie.

Actie ondernemen vanuit werkelijke inspiratie is iets heel anders dan actie ondernemen vanuit een gedachte die een gevoel van noodzaak in jou heeft gecreëerd. 

Wonen in een Sprankelparadijs: “Dit voelt als hemel op aarde”

Ik wil graag in een Sprankelparadijs wonen. Een leven op aarde zoals het zou kunnen zijn. Met z’n allen genietend van deze prachtige plek en de fysieke aanwezigheid van elkaar. Het genot wat onze zintuigen ons kunnen brengen voluit tot ons nemen. Een lichaam dat ervaren wordt als jouw persoonlijke Sprankelparadijs waarin alles mogelijk is. Net als in de wereld om je heen…

Dit aankomende jaar is het begin daarvan. We laten de drama achter ons en stappen in het besef dat het Sprankelparadijs hier en nu al IS. We hoeven haar niet eerst te manifesteren. Het is puur een shift in perceptie.

Stel je voor dat je nu het Sprankelparadijs binnen zou lopen. Je komt binnen door de prachtige lichtgevende deuren en je kijkt direct je ogen uit. Zoiets heb je nog nooit gezien…

“Wauw, dit is geweldig! Dit is prachtig! Dit is precies goed!”, roep je hardop uit. “Hier wil ik eeuwig blijven!” Zie je dat de woorden die je dan zou spreken dezelfde zijn als de woorden die ik heb leren kiezen? Die woorden zijn als een beslissing. Ze zijn het signaal dat je uitzendt. Het is een verzoek aan het universum en de Wet van Aantrekking: “Breng me meer hiervan!”

Hoe vaker je die woorden kiest en ze ook echt meent, hoe meer je realiteit de ervaring van jouw persoonlijke Sprankelparadijs begint te weerspiegelen. Als je echt wilt zijn waar je bent en je opent jezelf voor de ervaring met open armen, vol bewondering en waardering, dan krijg je meer en meer en meer om te bewonderen en te waarderen. En zolang je eigenlijk het liefste weg wilt uit de realiteit waar je nu volgens je gedachten in zit, krijg je meer en meer om van weg te willen.

Niet meer reageren maar bewust creëren

Niet meer hoeven reageren op drama is een verademing. En het mooiste van alles is: ‘problemen’, wat eigenlijk geen problemen zijn, lossen zich vanzelf op. Mensen leren voor zichzelf te zorgen, ontdekken hun eigen schaduwkanten en mogen ze zelf omarmen en weer integreren. Het is in niemands voordeel om een ander die gelegenheid te ontnemen. Iedere keer wanneer iemand die neiging voelt, is het omdat ze zelf niet kunnen Zijn met de gevoelens die het bij hen oproept.

Niemand van ons is zielig, niemand van ons hoeft verzorgd te worden. Niemand van ons is afhankelijk van zaken buiten onszelf. We willen het elkaar vaak genoeg laten geloven, maar ik geloof hier niet meer in.

Wil dit zeggen dat we het vanaf nu allemaal maar alleen moeten doen? Dat iedereen voor zichzelf moet leren zorgen en dat we elkaar nooit meer gaan helpen?

Nee, integendeel. Zoals ik al zei: dit is juist het begin van een echte Sociale SamenLeving.

Samenleven vanuit innerlijke inspiratie

Een samenleving waarin we vanuit inspiratie elkaar helpen, in plaats van helpen vanuit een gevoel van verplichting of noodzaak. En eigenlijk zou je het zelfs niet eens meer ‘helpen’ kunnen noemen. We zullen namelijk actie ondernemen vanuit onze intuïtie. En onze intuïtie leidt ons altijd naar keuzes waar we zelf van genieten, keuzes die bijdragen aan het ervaren van de connectie met ons Zelf.

En door die connectie met ons Zelf, zullen we ook een connectie ervaren met het Zelf van een ander. We zullen hen kunnen zien zoals we onszelf zien en ervaren. En we zullen met hen omgaan zoals onze Essentie ook met ons omgaat.

Vanuit onvoorwaardelijke liefde; de grootsheid, ongelimiteerdheid, ultieme vrijheid, ongekende kracht, enorme waardering, fantastische vreugde en de aanwezigheid van een onuitlegbaar Weten in hen zien en de herinnering hieraan helpen activeren in henzelf. Helpen wat niet ervaren wordt als helpen is helpen van het hoogste niveau.

Onthulling van het Sprankelparadijs – hier en NU

Als niets meer hoeft te veranderen, valt de behoefte aan een lineaire tijdsstructuur weg. We hoeven niet meer weg uit het NU, om ergens anders te komen. We vertrekken niet meer uit A, omdat we liever bij Z willen zijn. We vertrekken niet meer vanuit links omdat we liever rechts willen zijn. In plaats daarvan zijn we waar we zijn en herkennen we de pracht en potentie van wat NU is.

Dat is het moment dat het Sprankelparadijs onthult begint te worden, precies daar waar je nu bent. In plaats van een horizontale lijn, stel je jezelf nu een cirkel voor. In die cirkel Ben jij. Die cirkel is dat wat je jouw leven noemt. Zoals wij cirkels kennen heeft de cirkel een ronde buitenrand. Maar deze cirkel niet. Deze cirkel kent geen grenzen. Deze cirkel is grenzeloos rond en kan in alle richtingen tegelijk expanderen en aandacht geven. De plek waar alles ervaren wordt is in het centrum van de cirkel. De plek die jij Jij noemt. De plek waar jouw leven zich afspeelt: het NU.

Vanuit het centrum van deze cirkel zijn de mogelijkheden eindeloos en de ervaringen direct. We hoeven niet te wachten tot later, er hoeft geen lineair pad afgelegd te worden voordat we er zijn. Geduld en vertrouwen zijn overbodig. Je bent er tenslotte al, want je ervaart de gewenste ervaring.

In het Sprankelparadijs zijn we hier meester in geworden. We kiezen de ervaringen die we willen ervaren. We kiezen onze gewenste perspectieven en frequenties en we laten alle andere perspectieven en frequenties bestaan vanuit het innerlijke weten dat hun aanwezigheid prachtig en perfect is, onderdeel van een geweldig geheel. We hoeven ze alleen niet meer te kiezen en van onszelf te maken, als dat niet langer voelt als datgene wat we het allerliefste willen. We zijn vrij en daar zijn we ons heel bewust van. Tijd voor plezier! NU! 🙂

Lees hier het vervolg van dit artikel: Een Sprankelsprookje dat werkelijkheid wordt: het ontdekken van je eigen Sprankelbubbel

The following two tabs change content below.

Mariëlle Duijndam

Oprichter Sparkle Paradise | Co-Creatie Cirkel Visionair & Facilitator | Sprankelend Leiderschap | Onvoorwaardelijke Zelf-Liefde
Ik help mensen om in verbinding te komen met zichzelf, hun Essentie, Hoger Zelf, het Veld en elkaar. Hierdoor ontstaat een gevoel van Vrede-Met-Wat-Is en komt er ruimte om uit te gaan kijken naar wat we wensen en diep van binnen al voelen dat komen gaat. Door onszelf bewust energetisch af te stemmen op – en te openen voor – deze realiteiten die in potentie al aanwezig zijn in ons, kunnen ze moeiteloos en met plezier gaan manifesteren. Niet langer ben je gehecht aan een uitkomst in de toekomst, omdat je in het NU veel gelukkiger bent, meer geniet en meer sprankelend genot en vervulling ervaart. Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest