Als baby, jong kind, puber en jong volwassene heb je geen idee wanneer er liefde of pijn op je geprojecteerd wordt. Althans ik had dat bewustzijn toen niet. Als ik nu terug kijk kan ik zien hoe vaak er sprake was van pijn die gezien werd als liefde. We hebben een rare manier van ‘van elkaar houden’ gecreëerd hier op Aarde. Eentje die aan allerlei regeltjes verbonden is. 

Hou je op ‘de juiste manier’ van iemand, dan is het liefde. Doe je dit niet, dan wordt het niet gezien als liefde. Oftewel: liefde is iets wat je doet. Niet iets wat je sowieso bent en dus altijd verdient te ontvangen, hoe je jezelf ook gedraagt.

Gedraag je jezelf ‘niet liefdevol’, dan wordt je bestraft en terecht gewezen. Vaak gaat dit gepaard met afstand nemen van jou. Maar waarom gedraagt iemand zich ‘niet liefdevol’? Omdat er pijn is. En die pijn zoekt een uitweg. Die wil kunnen stromen. Energie wil in beweging blijven. Dat is de natuurlijke gang van zaken. Op die manier herstelt ze altijd zelf de balans weer. Als ze daarvoor de ruimte krijgt.

Maar die ruimte daar ontbreekt het nog weleens aan.

Wie moet wie de ruimte geven?

En wie moet dan beginnen met die ruimte te geven?

Jij? Of de ander? En wat als je allebei pijn hebt? Wat als jullie je allebei ‘niet liefdevol’ gedragen?

Het van de ander verwachten dat je die ruimte krijgt of vinden dat je die hoort te krijgen, is lastig. Want je hebt geen controle over de ander en proberen die wel te krijgen is vermoeiend en creëert nog meer pijn. Want je handelt vanuit je eigen pijn.

Dus welke optie blijft er over?

Contact gaan maken met je Essentie. Met je Zelf. Zodat je Zelf jou die ruimte kan bieden.

Zodat je met heel je hart kunt gaan genieten van de schoonheid van je Ziel.

En je Ziel er ook met heel haar hart kan zijn voor jou en je pijn.

Want die pijn ontkennen en negeren gaat niet. Het dient toch te blijven stromen in jou, want anders gaat het er op allerlei rare, verwrongen, meer extreme manieren uitkomen.

Hoe maak je contact met je Ziel of je Essentie en laat je haar er voor je zijn?

  1. Begin open te staan voor het feit dat je een ziel hebt
  2. Begin open te staan voor het feit dat je Ziel prachtig is
  3. Begin open te staan voor het idee dat je Ziel die schoonheid ook in jou ziet
  4. Begin open te staan voor het idee dat die Liefde er altijd voor je is
  5. Word nieuwsgierig naar hoe zo’n connectie van binnen zou voelen
  6. Verwelkom alles wat je blijkt te denken en te voelen als je jezelf voor deze connectie opent
  7. Je kunt nu gaan zien hoe druk je continu was met allerlei andere zaken die niet met de connectie met je Ziel te maken hebben
  8. Ontspan in de chaos en drukte van gedachten en gevoelens
  9. Keur de chaos en de pijn en de spanning et cetera helemaal goed
  10. Merk op dat je nu via de ogen van je Ziel / Essentie begint te kijken naar jezelf

Hoe langer je dit doet richting jezelf, hoe makkelijker het wordt om ook anderen te kunnen (blijven) zien door de ogen van je Essentie. Dat noem ik Meesterschap. Meesterschap over Fysieke Realiteit en Leven in Ultieme Vrijheid.

De pijn van het opgegroeid zijn in deze fysieke wereld vol dualiteit kan je niet langer voor de gek houden. Je doet niet langer mee aan het Spel van Voorwaardelijke Liefde. Je ziet door de illusie heen ieders ware Essentie.

Eerst Onvoorwaardelijke Zelf-Liefde

Wat ik hierbij nog even extra wil benadrukken is dat je niet moet proberen om zo naar anderen te kunnen kijken terwijl het op dat moment simpelweg nog niet zo is. Als dit niet vanzelf gaat omdat er andere gedachten en gevoelens in jou actief zijn, geef daar dan eerst aandacht en onvoorwaardelijke liefde aan. Erken ze richting jezelf, laat ze stromen. Want je kunt niets aan een ander geven wat je zelf nog niet hebt.

Dus begin bij jezelf. Dan stroomt die nieuwe gewoonte vanzelf over op anderen. Daar hoef je geen moeite voor te doen. Want je bent sowieso liefde. Of een ander dit nou kan zien of niet. Degenen die geleerd hebben zo met zichzelf om te gaan en zichzelf door de ogen van hun eigen Ziel en Essentie zien, die zullen jou ook kunnen zien. De rest niet. En dat zijn best veel mensen.

Respect voor de pionier die je bent

Het geeft niet als andere mensen dit (nog) niet kunnen zien. Want daarom ben jij een pionier. Jij bent een van de voorlopers. En dat is prachtig. Zeker als je weet dat je een voorloper bent en jezelf ook met dat respect behandeld. De eerste zijn is nooit het makkelijkst. Dat vraagt om heel veel innerlijke connectie, omdat je het buiten jezelf niet of bijna niet zult kunnen vinden. Maar daar ben jij voor gekomen.

Als je nu aan het ontwaken bent, dit leest en herkenning voelt, dan ben jij zo’n pionier en is dit precies waar je voor gekomen bent. Niet om je behoeften van buitenaf te laten vervullen, maar om juist bevrijd te raken van die behoefte. Waardoor je anderen kunt laten zien hoe zij ook bevrijd kunnen raken van deze verslaving waar vrijwel iedereen massaal aan meedoet.

Dit valt niemand te verwijten. Het is gewoon zoals het is. En het is perfect zoals het is. 

Het geeft ons de gelegenheid om de rol te spelen die wij dolgraag willen spelen.

Want we zijn er goed in. Dat weet jij ook he? Diep van binnen?

Je hebt alleen even tijd nodig (gehad) om genoeg te ontwaken om jezelf weer te herinneren hoe het ook alweer werkt en waar je kunt vinden wat je zoekt en nodig hebt.

En als jij het als pionier soms ook even niet meer weet of vlak voor het punt staat om die connectie met je Essentie weer helemaal te openen of meer tijd wilt gaan besteden aan het Genieten van de Schoonheid van je Ziel of momenteel bezig bent om echt Meesterschap te ontwikkelen in elke mogelijke situatie die je tegenkomt, dan ben ik hier met vele andere pioniers in Sparkle Paradise om jou die ruimte te bieden.

Liefs,

Mariëlle

The following two tabs change content below.

Mariëlle Duijndam

Oprichter Sparkle Paradise | Co-Creatie Cirkel Visionair & Facilitator | Sprankelend Leiderschap | Onvoorwaardelijke Zelf-Liefde
Ik help mensen om in verbinding te komen met zichzelf, hun Essentie, Hoger Zelf, het Veld en elkaar. Hierdoor ontstaat een gevoel van Vrede-Met-Wat-Is en komt er ruimte om uit te gaan kijken naar wat we wensen en diep van binnen al voelen dat komen gaat. Door onszelf bewust energetisch af te stemmen op – en te openen voor – deze realiteiten die in potentie al aanwezig zijn in ons, kunnen ze moeiteloos en met plezier gaan manifesteren. Niet langer ben je gehecht aan een uitkomst in de toekomst, omdat je in het NU veel gelukkiger bent, meer geniet en meer sprankelend genot en vervulling ervaart. Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest