Lesson 12 of 30
In Progress

Welvaartsspel XXL Dag 12

Mariëlle September 17, 2019

Droom groots, vrolijk en vrij

Heb je jezelf gister rijk gevoeld? Heb je genoten van dat heerlijke gevoel en ontdekt waar het jou in essentie werkelijk om gaat? Het kan zijn dat dit je heel makkelijk afging. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vond om jezelf te laten gaan. Sommige mensen durven niet meer te dromen omdat ze bang zijn om teleurgesteld te worden. “Wat als het niet werkt?” “Wat als ik mezelf voor de gek houd?” “Ik kan me niet voorstellen hoe dit mogelijk zou zijn dus houd ik het maar liever iets kleiner en geloofwaardiger.” Dat kunnen gedachten zijn die je vanuit je beschermingsmechanisme tegenkomt.

Wat je merkt aan dit soort gedachten is dat je het doet om er iets mee te bereiken. Het moet je iets brengen voorbij dit NU-moment. En dat zorgt voor een afstand. Dat wat je wenst moet dan nog komen. En als het nog moet komen, dan creëer je ruimte voor twijfel en het gevoel van de afwezigheid van wat je wenst. Je vervalt dan al snel in gedachten als: “Heb ik het wel goed gedaan?” “Zou het al onderweg zijn?” “Is er nog niets dat ik van mijn kant hiervoor zou moeten doen?” “Wat zie ik over het hoofd?” “Bij anderen gaat het veel sneller dan bij mij….”

Wil je dit hele gebeuren voorkomen, dan is het belangrijk dat je goed beseft waarom je droomt.

Waarom dromen we?

We dromen omdat het ons een heerlijk gevoel kan geven, ongeacht onze huidige omstandigheden. We dromen omdat we in de droomwereld volledig vrij zijn om onszelf alles precies zo voor te stellen zoals wij het willen. In de droomwereld zijn we vrij en worden we door niets of niemand beperkt. We dromen omdat het de kwaliteit van ons NU-moment enorm kan verhogen. We dromen omdat het ons de gelegenheid biedt om nog veel meer plezier te ervaren in dit NU-moment. 

In het NU leven houdt niet in dat je verplicht bent om enkel te observeren wat er nu is. Dat zou betekenen dat er nooit iets nieuws uitgevonden of gecreëerd zou kunnen worden en er geen evolutie mogelijk zou zijn. Alles bestaat voor vreugde. Zo ook nieuwe verlangens en ons voorstellingsvermogen.

Zodra je je voorstellingsvermogen om een andere reden gaat gebruiken dan vreugde in het NU, dan werkt het systeem niet meer. Dan slaat het gevoel dat je niet (meer) wilde extra hard terug.

Gebruik je voorstellingsvermogen om te genieten van je verlangens. Laat dromen weer een feest worden waar je volledig vrij en vrolijk van geniet. Droom zo groots als je wilt en laat je enige criteria zijn hoe het voelt voor jou in het NU. Voel je weg in je voorstellingsvermogen en merk op waar je energie steeds sneller van gaat stromen en het je steeds heerlijker doet voelen IN JE LICHAAM HIER EN NU. (Dus niet alleen om jezelf met je geest te entertainen. Het is een totale full-body-experience waar al je cellen in meegenomen worden. Het hoeft niet extatisch te zijn, maar wel voelbaar.)

Als je het gevoel hebt dat het dromen een piekgevoel heeft bereikt, dan laat je het weer gaan. Dan heeft het z’n doel gediend. Je hebt ervan genoten. Nu ga je vreugdeVOL door met je dag.

Wat geen goede redenen zijn om te dromen:

1. Om het universum te laten weten wat je wilt.
Het universum weet al wat je wenst. Die hoef je met het dromen en visualiseren niet te laten weten wat je wilt. Dat is allemaal al automatisch geregeld tijdens je leven.

2. Om een manifestatieproces in gang te zetten.
De gedachte alleen al zorgt ervoor dat je een scheiding creëert in je gevoel tussen wat je wilt en waar je nu bent. Het manifesteren is niet iets waar jij mee bezig hoeft te zijn.

3. Om iets sneller te laten manifesteren.
Nogmaals: je bent dan bezig met iets te proberen. En proberen houdt al in dat je het nog niet voelt en ervaart in het NU. Ongeduld is dan het gevoel dat je ervaart. De Wet van Aantrekking zal dan alles in het werk stellen om het gevoel van ongeduld in jou te versterken en te vergroten.

4. Om antwoorden te krijgen over wat je moet doen om er te komen.
Als je er al bent, dan hoef je niets meer te doen. Dan zou je ook niet meer zoeken. Dan zou je alleen nog dingen doen die je leuk vindt om te doen.

Droom weer als een kind

Wat zou je ervaren als je er al echt bent? Dat is de hamvraag en deze dient benadert te worden met de onschuldigheid, nieuwsgierigheid en speelsheid van een kind. Dan levert het de grootste lol op.

Uitnodiging voor vandaag:

1. Laat jezelf vandaag groots, vrij en vrolijk dromen als een kind, onbezorgd en vol geluk. Voel wie je bent in jouw droomleven. Ontdek hoe jouw droomleven voelt. Ontdek wat jou doet sprankelen.

2. Laat het gevoel in jou moeiteloos groeien en groeien gedurende de dag, als een soort van binnenpretje waar alleen jij vanaf weet. Een smeulend warm vuurtje dat jou van binnenuit verwarmt. Laat die lach en gelukzaligheid maar van je gezicht af stralen waar je ook bent. Maar leg niets uit, verklaar niets aan niemand. Ben gewoon in deze energie. Houd het voor jezelf. Koester het.

3. Deel ook vandaag niets in de reacties hieronder en deel ook geen vragen waar je mee zit. Als je nu tegen weerstand aan loopt, dan laat je het verhaal dat dit veroorzaakt weer gaan en ga je terug naar ontspanning in het NU. Je weet inmiddels hoe dat werkt. Daarvandaan ga je contact maken met dromen die je energie moeiteloos weer laten stromen.

Je hebt een tijd kunnen ervaren hoe het is om gedragen te worden door de liefde van de groep. Dat is fijn, maar nu is het tijd dat je wat je zoekt en waar je naar verlangt in jezelf gaat vinden.