Leven in EN/EN in plaats van OF/OF. Multidimensionaal leven in de praktijk.

Ik word me van iets bijzonders gewaar: ik leef in EN/EN. Ik ben in staat om zowel blij als intens verdrietig te zijn, tegelijkertijd. Mijn menselijke zelf kan door de meest heftige ervaringen en emoties heen gaan, terwijl mijn Essentie-Zelf alles waarderend en vol vertrouwen en met blijdschap verwelkomt. Mijn Essentie-Zelf kent de pure perfectie van elke ervaring en de manier waarop alles zich in mijn leven ontvouwt.

Mijn Essentie-Zelf weet hoe alles wat ik manifesteer een perfect antwoord is op de vragen die ik zelf gesteld heb. Als ik bezig ben met een bepaald thema, zoals Oordeelloos Leven, dan krijg ik precies de ervaringen aangereikt die me laten zien welke oordelen er nog actief en niet geaccepteerd zijn door mij. Gaat het dan fout? Doe ik dan iets fout? Is het dan een tegenslag op mijn pad? Of is het juist een antwoord op mijn vraag en verlangen?

Tegenwoordig ben ik overtuigd van het laatste. Al snap ik er soms de ballen niet van en vraag ik me vanuit mijn menselijke zelf af waarom ik iets wéér mee moet maken… vanuit mijn Essentie-Zelf snap ik het helemaal. Die wil juist alles toelaten waar nog een lading op zit, net zo lang totdat alles in mij vrij is. Niet alleen in mijn bewustzijn, maar ook in mijn lichaam. Elke laag van mij wil zich bevrijden van alle ballast die het nog met zich meedraagt. Zodat er steeds meer ruimte komt voor Wie Ik Werkelijk Ben om gebruik van te maken, hier in deze fysieke tijd-ruimte dimensie en dit fysieke lichaamspak dat ik mezelf bij aankomst op Aarde heb aangemeten.

Soms verafschuw ik dat menselijke lichaamspak. Dan zit het me veel te krap en voelt het intens benauwend om zo beperkt te worden in mijn vrijheid. Andere momenten geniet ik enorm van de sensualiteit die ik dankzij mijn fysieke jasje kan ervaren.

Ik heb gemerkt dat mijn menselijke jasje; mijn lichaamspak te strak voor mij wordt wanneer ik mezelf en de wereld om mij heen beoordelend bekijk en benader. Dan creëer ik een afscheiding tussen mij en Mij en mijzelf en de Ander. Dan ben ik Zelf dus niet meer grenzeloos en aanwezig in Al-Wat-Is. Nee, dan ga ik er vanuit dat ‘Ik’ zich beperkt tot mijn eigen fysieke lichaam en mijn eigen fysieke geest, vol met aannames, gedachten en meningen.

Maar wat als ik niet langer vanuit die afgescheidenheid zou kijken? Wanneer ik puur BEN en alles en iedereen zie als een onderdeel van mijn Zelf, dan wordt de ervaring heel anders. Dan is er ontspanning, dan vervagen de lichaamsgrenzen en dan heb ik alle ruimte die ik nodig heb om in te kunnen ZIJN en oneindig uit te kunnen dijen, dankzij alles wat ik meemaak.

Dus: ervaar je verkramping en pijn? Laat dan je perfectief van afgescheidenheid los. Accepteer de Ander als JIJ. Accepteer de buitenwereld als je binnenwereld. Ontvang en omarm ALLES, zodanig dat je er ten diepste in kunt ontspannen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen: is ermee te ZIJN. Er niet langer over nadenken; enkel voelen wat er te voelen valt.

En wanneer je dat doet zul je zien dat je zowel blij als intens verdrietig tegelijkertijd kunt zijn. Je neemt waar hoe je menselijke zelf van alles denkt en daardoor voelt. Maar jij, vanuit je Essentie-Zelf slaat het allemaal vol compassie, bewondering en blijdschap gade. Je leeft! En dat is iets om je altijd blij over te voelen, waar je ook doorheen gaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Foto credits: Mikel Parera

Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je regelmatig een inspirerende Sparkle Mail wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.