Ontwaken

loslaten wat je dacht

Je wordt wakker in het besef dat je de creator bent van je eigen realiteit, dat alles energie is en dat jouw bewustzijn vorm geeft aan die energie. Dat is het begin van de deconstructiefase die je vraagt om alles los te laten wat je dacht te weten.

Voordat je ontwaakt leef je gewoon je leven zoals iedereen dat doet. Misschien heb je een fijn leven, misschien niet. Je weet niet beter dan dat je gewoon een mens bent en gaat er vanuit dat je te maken hebt met een fysieke wereld waarin dingen alleen kunnen veranderen wanneer wij zelf de mouwen opstropen en wat doen. Dit kan mentaal zijn door te denken, te analyseren, te doorgronden en met oplossingen te komen. Of dit kan zijn door echt fysiek dingen beet te pakken. Een combinatie van de twee kan natuurlijk ook. Indien je gelovig bent in een hogere macht, dan geef je jezelf in vertrouwen over en laat je veranderingen tot je komen.

En dan volgt opeens het moment dat je in aanraking komt met informatie die je bewust maakt van het feit dat alles energie blijkt te zijn en dat jouw eigen bewustzijn vorm geeft aan die energie. Met als gevolg dat je realiteit weerspiegelt wat er actief is in jouw eigen bewustzijn. Je leest en leert bijvoorbeeld over de Wet van Aantrekking. Je ontdekt kwantumfysica en het Veld van Ongelimiteerde Mogelijkheden waarin we leven. Je wordt je bewust dat realiteit niet een vast statisch gegeven is maar enkel een momentopname; een projectie vanuit je eigen bewustzijn, wat zich dan heel snel achter elkaar afspeelt waardoor het een film lijkt. 

Misschien ben je in contact gekomen met gechannelde informatie zoals van Abraham-Hicks of Bashar of Kryon of de Gesprekken met God van Neale Donald Walsch of heb je het boek de Celestijnse Belofte van James Redfield gelezen. Misschien ben je iemand tegen gegekomen die sprak over bewust creëren en manifesteren.

Er zijn enorm veel bronnen van informatie die je kunnen helpen herinneren aan Wie We Werkelijk Zijn en wat onze ware potentie is als Goddelijk Wezen in een menselijk lichaam en (de illusie van) een fysieke realiteit. Iedereen gebruikt hier zijn eigen woorden voor. God, de Bron, Bron-Energie, Essentie, Wie We Werkelijk Zijn… het maakt niet uit hoe je het noemt. In feite hebben we het allemaal over hetzelfde. De grote verschuiving is dat je gaat beseffen dat jij ook een God bent, in jouw eigen universum. En dat je jouw eigen werkelijkheid schept met de kracht van jouw eigen bewustzijn. 

In het begin ben je hier mogelijk heel sceptisch of superenthousiast over. Het kan zijn dat je die informatie al jaren tot je beschikking hebt maar er nooit iets mee gedaan hebt. Omdat je er nog niet klaar voor was en niet genoeg voor open stond. Vaak maak je in je leven intense dingen mee voordat je bereid bent om werkelijk iets nieuws te onderzoeken. Wat ook kan is dat je al met dit bewustzijn geboren bent en je je hele leven afgevraagd hebt waarom jij zo anders bent dan anderen. Je hebt geprobeerd je aan te passen aan de manier van leven en denken die iedereen gewend is, maar je hebt nooit echt je draai kunnen vinden in het systeem…

Wanneer je in contact komt met informatie die je doet herinneren wat je zelf diep in je hart al wist, dan krijg je het gevoel van thuiskomen en opluchting. Je voelt dat je op jouw eigen pad komt. Er opent zich een weg die je kunt gaan bewandelen en dat doe je met volle overgave. Het is even slikken om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en al je creaties, maar het biedt je tegelijkertijd ook de vrijheid om alles helemaal opnieuw te creëren zoals je het zelf wenst. Je gaat aan de slag met bewust creëren en manifesteren. Je onderzoekt en bestudeert hoe het moet en gaat daarna je best doen om het zo goed mogelijk toe te passen. 

Je beleeft een tijd een high. Je ziet de effecten van de kracht van het bewust sturen van je gedachten. Maar je merkt ook dat je jezelf heel erg begint te managen. Je wordt je bewust van alles wat je denkt en je schrikt wanneer je je niet goed voelt en onprettige gedachtepatronen opmerkt. Je gaat je distantieren van mensen en situaties die niet goed voor je voelen. Je bent bang voor negatieve invloeden van buitenaf. Je wilt jezelf niet uit je goede gevoel (alignment) laten brengen. Wat eerst  zo heerlijk en bevrijdend voelde begint nu langzaam weer op een nieuw soort gevangenis te lijken waar je moeilijk uit komt. 

Je komt erachter dat het niet te doen is om je hele leven te managen en jezelf en alles en iedereen te laten worden zoals jij dat wenst. Het is teveel werk, het vraagt teveel van je. En je creëert daarnaast ook nog eens behoorlijk veel situaties die je steeds weer opnieuw uitdagen om in je eigen alignment te blijven staan. In je enthousiasme heb je wellicht ook geprobeerd om aan anderen over te dragen wat je zelf geleerd en ontdekt hebt, maar in dat proces merk je ook dat het steeds zwaarder wordt om anderen mee te proberen te nemen omhoog, zonder er zelf niet aan onderdoor te gaan en te bezwijken onder de druk die je hierbij voelt.

Hoe meer je de wereld om je heen probeert te veranderen, hoe meer de wereld jou probeert te veranderen. Ook al doe je het met de beste bedoelingen en zeggen anderen zelfs dat ze jouw hulp wensen, toch blijkt het niet te werken. Er ontstaat een bepaalde superioriteit, afhankelijkheid en onevenwichtigheid in het geheel.

Dan ontstaan de eerste barsten in je hele geloofssysteem en begint de deconstructiefase pas echt. Je gaat open staan voor het idee dat je wellicht helemaal geen idee hebt hoe dit werkt. Hoe kun je in alignment blijven terwijl je tegelijkertijd in deze fysieke wereld bent waarin je steeds zo uitgedaagd wordt om in je goede gevoel te blijven? Moet je net als Boeddha een boom opzoeken om onder te gaan zitten? Moet je kluizenaar worden en nooit meer naar buiten komen? Moet je boven op een berg gaan zitten als een monnik totdat je helemaal verlicht bent? Moet je alles en iedereen wat niet goed meer voelt loslaten? Of niet?

Ik heb de antwoorden niet voor jou. Ik kan je alleen vertellen over mijn eigen reis. Toen ik er achter kwam dat geen enkele aanpak die ik kende nog langer werkte, toen gaf ik me over aan iets dat groter was dan Mariëlle. Niet een God of hogere macht buiten mij, maar een gevoel binnenin mij. Ik accepteerde dat ik het eigenlijk allemaal niet wist. Ik accepteerde dat je dit niet in een boek kunt lezen om vervolgens zelf toe te gaan passen. Dit is iets wat je toe moet laten, van binnenuit. Ontwaken is een hele persoonlijke reis. Je gaat open staan voor intiem contact met je Zelf. Je gaat luisteren, stil worden, automatismen loslaten, totdat het echt rustig wordt in jezelf. Totdat je een diep gevoel van innerlijke vrede begint te ervaren in het hier en NU, zonder dat hier eerst een verandering van omstandigheden voor nodig was. Terwijl je zo diep duikt in je Zelf beginnen al je oude geloofsstructuren in elkaar te storten. Niets is wat je dacht dat het was en alles wordt anders…

Deze reis naar binnen toe kan heel intens zijn. Wanneer voelen nieuw voor je is omdat je gewend was vanuit je hoofd te leven, dan creëert het een grote schok in je systeem. Alles wat je opgeslagen en weg gestopt hebt in je cellen en de donkere hoekjes van je bewustzijn, dient zich nu aan. Eindelijk is er tijd, ruimte en aandacht voor. De neiging om hiervan weg te rennen is vaak groot. Maar als je ervoor kiest om te blijven staan en bereid bent om te blijven voelen, ongeacht wat het is en wat er op je pad komt, dan ben je overgestapt naar de integratiefase die leidt tot Zelfrealisatie. Klik op de knop hieronder om daarover verder te lezen.