Realiteiten zo vloeibaar als water

Ik lig op mijn zij naar het water te staren waar zojuist een bootje doorheen is gevaren. Het water is nog in beweging. Het golft. Van de zijkant ziet dat er heel bijzonder uit. Wanneer het water stil is zie ik een heldere reflectie van de huizen aan de overkant in het water. Maar nu zijn het golfjes en is alles in beweging. De vaste realiteit is ineens totaal niet vast meer.

Alles is een mogelijkheid

Zo ervaar ik de hele werkelijkheid, vanuit dit flexibele perspectief. Niets is vast in mijn wereld. Niets is zoals het is. Alles is een mogelijkheid, een keuze. Perfect zoals het is en tegelijkertijd een springplank naar een andere ervaring, beleving en werkelijkheid.

Een eend dobbert rustig mee op het water. Ze is waar ze is en ze vindt het prima. Ze biedt geen weerstand tegen de golfjes. Dat maakt haar vrij van lijden. Dieren zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk in die staat van welzijn blijven. Ze denken nergens over na.

Denken is Wonder-Baarlijk

Wij mensen wel. Dat maakt lijden een optie voor ons. Niet meer denken lijkt dan de oplossing. Maar we zijn geen dieren. We kunnen zoveel meer dan zij. Zonde om geen gebruik te maken van die unieke capaciteiten.

Met onze gedachten kunnen we hele werelden creëren waar dieren niet eens van kunnen dromen. Hoe bijzonder is dat?!

Wanneer je over je dromen na begint te denken en ze probeert te realiseren, kunnen ze weer een bron van lijden worden. Onze dromen en gedachten worden de boosdoeners.

Maar diezelfde dromen en gedachten kunnen de bron van het grootste genot worden. Als ze gewoon hun gang kunnen gaan dan zetten ze zichzelf om in realiteit. We dienen dit proces alleen niet in de weg te staan door zelf de manifestatie ervan te proberen te managen.

Ik ben zelf een van de grootste managers geweest die je kunt bedenken. En soms verval ik weer in die eerste Fase van de 6 Shift Fases van Manager van onze realiteit naar Master over onze realiteit.

De 6 Shift Fases van Manager naar Master

Ik weet nu dat het erbij hoort. Doordat we in een fysieke 3D wereld leven lijkt het via onze zintuigen allemaal zo écht, dat we onszelf vaak genoodzaakt voelen om te reageren. Dat is onze eerste respons.

Maar naar mate je bewuster wordt, ontdek je dat er ook nog een Observator in jou is die ook mee kan kijken en dingen vanuit een hele andere hoek ziet.

Zoals net, terwijl ik op mijn zij naar het golvende water keek. Vanuit dat andere perspectief is de realiteit die ik zojuist zag ineens niet meer zo vast en helder. Het is een mogelijkheid geworden. Het was een momentopname. Nu is er ruimte waarin ik besef dat ik iets anders kan kiezen, als ik dat wil.

De Focusser en de Creator in mij volgen elkaar snel op. Het is niet moeilijk om te bepalen wat ik wél wil, dankzij het observeren van de ervaring die ik zojuist had. De Creator in mij gaat ermee aan de slag. Allright, zegt ze! Laten we dan eens kijken hoe het in deze realiteit is!

Ik ervaar er opluchting door en begin er plezier mee te hebben. Deze realiteit heb ik nog nooit beleeft, wat is het hier heerlijk! Ik verwonder me en bewonder de mogelijkheden van mijn bewustzijn.

Mijn lichaam begint de nieuwe instructies en signalen te ontvangen. Ik ben in de fase van de Ontvanger gekomen. Mijn cellen drinken de nieuwe ervaringen gulzig op. Mijn zintuigen beginnen ook te reageren. Ze beginnen zichzelf anders te oriënteren en andere dingen waar te nemen.

De Master in mij bekijkt alles met een gevoel van tevredenheid en weten. Ze waardeert elke fase en ziet de perfectie van het complete geheel.

Alles is goed zoals het is. En alles is enkel het begin van nog zoveel meer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *