Relaties & Vloeibaar leven vanuit het NU. Jezelf moeiteloos laten genieten van wat écht goed voelt.

Het laatste stukje van mijn deconstructie-fase ging gepaard met het loslaten van mijn relatie en leven zoals het was. Ik liet mijn vertrouwde leven in het gezellige hofje in de binnenstad van Delft achter me en vertrok uit huis, niet wetende waar ik heen zou gaan en hoe ik alles de komende tijd voor elkaar zou gaan krijgen. Ik wist alleen dat het zou gaan lukken en dat alles steeds makkelijker zou worden wanneer ik het puur vanuit mijn eigen energie zou doen. Ik had tijd, rust en ruimte voor mezelf nodig. Mijn eerste onderkomen in Den Haag was tijdelijk. Achteraf gezien zou ik daar vier weken verblijven. 1 september was mijn verjaardag en ik wist dat dit het jaar van de acceptatie van mijn meesterschap zou worden. Met andere woorden: ik koos hier bewust voor. En wat je kiest ga je krijgen, plus alles wat er nog tussen zit. En zo gebeurde het dat ik in Den Haag terecht kwam en continu JA bleef zeggen tegen alle angsten waar ik mee geconfronteerd werd toen ik mijn oude vertrouwde leven losliet.

Aan de rand van een ravijn: vallen of vliegen

Ik wist waarom ik weg was gegaan. Maar ik wist nog niet precies waar ik terecht zou komen. Dat stukje daar tussenin kan zo spannend zijn dat je het niet aandurft om in beweging te komen. Ook ik heb het jarenlang uitgesteld, zo goed als dat ik kon. Totdat het duidelijk werd dat het niet meer uit te stellen viel. Ik móest in beweging komen, want ik ging fysiek en geestelijk sterk achteruit. Op het laatst zei ik tegen mijn vriend Arjen: “Ik heb het gevoel dat ik aan de rand van een ravijn sta. Of ik ga vliegen of ik stort erin.” Klinkt misschien dramatisch nu, maar zo voelde het voor mij van binnen. Het waren hele sterke energieën die met elkaar in gevecht waren en allebei een andere richting op wilden. De angst wilde me houden waar ik was. De vreugde wilde me laten vliegen en ruimte creëren om mijn vleugels volledig uit te kunnen slaan.

Moeiteloos genieten van gelukzaligheid

Godzijdank was er op dat moment een andere engel en vriendin in mijn leven die tegelijkertijd op een vergelijkbaar punt in haar leven stond. In het contact met haar herinnerde ik me weer hoe het voelt wanneer het moeiteloos stroomt en je zonder enige reden van buitenaf allebei overspoeld wordt door een gevoel van gelukzaligheid. JA, zo makkelijk kan en mag het zijn. Er hoeft niet aan gewerkt te worden om het zo te krijgen. Ik mag bewegen in de richting van mensen en ontmoetingen die van-Zelf zo Zijn. Ik ben niet degene die het zo hoeft te máken. Ik mag simpelweg ontvangen wat al voor én door mij gecreëerd IS.

Vloeibaar vooruit blijven bewegen

Tijdens dat proces van loslaten en afstand nemen gedurende mijn tijd in Den Haag, ontdekten Arjen en ik dat het niet ging om het verbreken van onze relatie. Ik ging niet weg bij hem. Ik bewoog naar iets anders toe. En terwijl ik daaraan toegaf, ontdekten we dat er een soort ‘Quantum Lifestyle’ ontstond. Oftewel een levensstijl die vloeibaar aanvoelt. Een relatie is niet langer meer een vast hokje met een label, maar iets dat continu in beweging, grenzeloos en oneindig is. Ik heb nooit begrepen hoe je een einde kunt maken aan een relatie. Voor mij zijn relaties eeuwig. Een gecreëerde band kun je niet verbreken. Zoiets bestaat niet. Het enige dat er kan gebeuren is dat je vanzelf uit elkaar groeit. Dan ben ik niet degene die bepaalt dat het beter is om elkaar niet meer te zien, maar dan blijkt het gewoon vanuit de manier waarop onze levens zich ontvouwen en de keuzes die we individueel van moment tot moment maken. Keuzes die voor ons geïnspireerd voelen en in harmonie zijn met onze grootste visie en vreugde.

Voor mij zijn relaties eeuwig. Een gecreëerde band kun je niet verbreken. Zoiets bestaat niet. Het enige dat er kan gebeuren is dat je vanzelf uit elkaar groeit.

Ongehecht samen genieten in het NU

En zo gebeurde het dat we konden ontdekken hoe goed deze beslissing voor ons allebei is. Na 4 weken in Den Haag gewoond te hebben, mocht ik landen op een paradijselijk plekje in de bosrijke omgeving van nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Arjen hielp me met verhuizen en ging daarna weer terug naar Delft. Drie weken later was hij jarig en besloten we zijn verjaardag hier bij mij te vieren. Het was een heerlijk weekend. Enorm liefdevol, gelukzalig en verbonden én tegelijkertijd ongehecht. Blij om samen te zijn en blij om vervolgens weer afscheid te nemen om alle ruimte voor mezelf en mijn creatieproces te hebben.

Ik hoef het niet leuk te máken

We hebben geen idee hoe het verder gaat. Alles ligt open. Maar één ding weet ik zeker: ik gun mezelf het allerbeste. En ik ben niet degene die van iets het allerbeste hoeft te maken. Ik mag het allerbeste moeiteloos ontvangen. En hoe meer ik geniet van mijn eigen gezelschap, hoe meer ik geniet van het gezelschap van anderen. Door mezelf het allerbeste te gunnen, halen we het allerbeste in elkaar naar boven. En dat gun ik mezelf, Arjen en ieder ander goddelijk mens.

“If it is fun, it’s for you. If it’s not fun, it’s not for you.
But you don’t have to make it fun.”

– Communion of Light –

Afbeelding van Elly Staes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *