Sensueel

genieten in je lichaam

Pas wanneer we met ons bewustzijn in ons lichaam aanwezig zijn en bereid zijn om alles te voelen wat er te voelen valt, gaan we ontdekken wat het is om echt te leven, in verbinding met ons Zelf en anderen.

De meeste mensen zijn gewend om vanuit hun hoofd te leven en hebben geen idee wat het is om daadwerkelijk in hun lichaam te zijn. We hebben het gewoon niet meegekregen in onze jeugd. Iedereen was gewend om te leven vanuit het denken, beredeneren, analyseren, contempleren, associeren, stimuleren en motiveren.

Wanneer je vanuit je hoofd leeft is de wereld een onveilige plek waarin je van alles kan overkomen waartegen je jezelf dient te beschermen. Daarnaast voel je jezelf ook verantwoordelijk voor je eigen levensgeluk. Je gaat aan dingen werken om ze beter, fijner, leuker, mooier, wenselijker, comfortabeler en plezieriger te maken.

Het leven vanuit je lichaam is heel anders. Dan gaat het niet meer over doelen bereiken, dan gaat het over ervaren. En dan ga je ontdekken wat er al IS. Terwijl je er vanuit je hoofd naar aan het streven was, bleek wat je zocht, wenste en verlangde al onder de oppervlakte aanwezig te zijn.

Maar hoe dan? Vraag je jezelf misschien af… Alles wat ieder mens in essentie wenst, alles wat we doen om iets te bereiken, doen we omdat we denken dat we onszelf er beter door gaan voelen. In feite streven we gevoelens en ervaringen na. Levensgeluk, vervulling, verbinding, liefde, diepgang, verrukking…

Wanneer we bereid zijn om vanuit ons hoofd in ons lichaam te zakken en alle mentale activiteit met rust laten, komen we in ons centrum uit. Dan gaan we het leven echt ervaren, dan kunnen ervaringen ons echt raken en dan kunnen we onszelf pas echt openstellen voor verbinding met ons Zelf, ons lichaam en anderen.

In het begin kan het eng zijn om je mentale centrum te verlaten en af te dalen in je gevoel. Is dat wel veilig vraagt de mind zich af… Moet ik niet alert blijven en zorgen dat alles goed blijft verlopen? Ik noem dat het begin van de verschuiving van Manager naar Master. Een prachtig moment aan het begin van je reis.

Wanneer je begint te zakken in je lichaam en je gevoel kun je je ervan bewust worden dat er onverwerkte zaken op je wachten. Dat wat je uitgesteld hebt om te voelen, dient zich nu duidelijk aan. Dat lijkt een onprettige aangelegenheid. Waarom zou je jezelf dat aandoen? Maar het is het zo waard om door te gaan. 

Alles wat we niet bereid zijn om te voelen keert zich tegen ons. Het wordt groter. Wat in het begin puur een gevoel was, kan zich nu gaan uiten als een fysieke aandoening of conflicten in je relaties of situaties in je leven die zich steeds maar weer voor blijven doen. In je bereidheid om te voelen, lost alles vanzelf op.

Wanneer je weer vanuit je gevoel gaat leven kun je al in een vroeg stadium de kleinste signalen waarnemen. Je voelt het wanneer je in verbinding bent met jezelf en anderen en je merkt het direct wanneer je weer in je hoofd schiet. Nu kun je de begeleiding die je van binnenuit wordt aangereikt gaan volgen.

Je gaat je eigen unieke, authentieke pad wandelen. Je durft dingen te doen die totaal niet logisch zijn, omdat ze fijn(er) voelen voor jou. Niemand anders hoeft je te begrijpen of het met je eens te zijn, wanneer jij duidelijk kunt voelen wat jouw waarheid is in dat moment. Nu kun je echt je Zelf gaan zijn. 

Je probeert niet langer te voldoen aan het idee van jezelf wat je denkt dat je zou moeten zijn. In plaats daarvan ga je op ontdekkingsreis; je gaat jezelf in elk moment opnieuw ontmoeten en ontdekken. Je gaat meer luisteren naar je lichaam in plaats van je lichaam te vertellen hoe je wilt dat ze zich gedraagt.

En zo kom je erachter dat je lichaam en je gevoel je grootste bondgenoot zijn. Er zit zoveel wijsheid en aangeboren intelligentie in. Je hart weet dingen al veel eerder dan je hoofd. Je timing wordt beter. Je intuïtie wordt sterker. Je gevoel van compassie voor anderen wordt groter. Je durft mensen toe te laten…

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de ongekende hoeveelheid genot, liefde, plezier, koestering en tederheid die we kunnen ervaren via al onze zintuigen. Elke aanraking, wordt een intense beleving, een wereld die zich voor je opent. Verbinding van ziel tot ziel en hart tot hart, via de poort die ons lichaam is.

Leven in de Hemel op Aarde begint met landen in je lichaam. Je op je gemak voelen en echt aanwezig in jezelf en in het contact met anderen zijn. Leven in een open staat van toelaten, ontspannen en ontvangen. Vertrouwen op wat er is en wat er komt. Dingen laten ontvouwen en vrij laten stromen wat zich aandient.

Op deze manier komen we in onze eigen authentieke kracht. Een kracht die niet beschermd, opgepomt, aangewakkerd en in stand gehouden hoeft te worden. Gewoon Zijn is genoeg. Dat is het begin van Soeverein in je eigen Centrum Zijn. Klik op de knop hieronder om daarover verder te lezen.