It takes a very powerful longing. In fact, it takes all that longing that wants to become “somebody”, all that repressed energy, and repressed uniqueness; when it is awakened towards inner liberation- this is the force that can liberate us. Because from the society, it cannot come. You can be smiley and friendly and you can get from somebody around you the approval that you are a great man or woman. But that would be like a drop of water in the desert. It won’t be enough to set us free. The approval from the other, the attention that we get, the confirmation cannot quench that thirst. The only thing can quench that thirst and it is to become the unique expression that we are; to fulfill the destiny of that masterpiece that was created. And I’m saying unique- I’m not saying special. Because special is this effort for confirmation, special is taking this uniqueness, which is natural and which is your true nature and turning it into an ego-trip. So I’m saying unique. Uniqueness does not compare itself with the other. Special is a state of the ego. It looks around, it is evaluating, and according to the other- I am special, or I am ordinary, or I am better. It is competitive. Uniqueness is not competitive. Uniqueness is the most natural, flowing expression of who we are. Because only when we express that uniqueness of who we are we become that; liberating ourselves from the chains of society and surrendering ourselves to the mystery of being; this thirst is quenched. — Tyohar

Vertaling naar het Nederlands

Het vraagt om een heel sterk verlangen. Sterker nog, het vraagt om al dat verlangen dat “iemand” wil worden, al die onderdrukte energie, en onderdrukte uniekheid; wanneer het ontwaakt wordt in de richting van innerlijke vrijheid – dit is de kracht die ons kan bevrijden.

Want het kan niet vanuit de maatschappij komen. Je kunt lachend en vriendelijk zijn en je kunt van iemand om je heen bevestiging krijgen dat je een geweldige man of vrouw bent. Maar dat zou zijn als een druppel water in de woestijn. Het zal niet genoeg zijn om ons te bevrijden.

De goedkeuring van een ander, de aandacht die we krijgen, de bevestiging kan die dorst niet lessen.

Het enige dat die dorst kan lessen is de unieke expressie te worden die we zijn; door de vervulling van ‘de bestemming’ van het meesterwerk dat gecreëerd is.

En ik zeg uniek – ik zeg niet speciaal. Want speciaal is een poging om bevestiging te krijgen, speciaal is deze uniekheid pakken, welke natuurlijk is en wat onze ware natuur is en het omzetten in een ego-trip. Dus ik zeg uniek.

Uniekheid vergelijkt zichzelf niet met een ander. Speciaal is de staat van het ego. Het kijkt rond, het evalueert, en zegt in vergelijking tot de ander – Ik ben speciaal, of ik ben gewoon, of ik ben beter. Het is competitief.

Uniekheid is niet competitief. Uniekheid is de meest natuurlijke, stromende expressie van wie we zijn. Want enkel wanneer we die uniekheid tot uiting brengen van wie we zijn; onszelf bevrijdend van de ketens van de maatschappij, onszelf overgevend aan het mysterie van zijn; wordt die dorst werkelijk gelest.

Mijn persoonlijke aanvulling

Het is in de overgave aan het onbekende, dat je jezelf werkelijk in het moment kunt ontdekken en delen. Je weet namelijk niet wie je bent. Je kunt enkel elk moment ontdekken wie je bent. Want alles wat je was, is weg. Die momenten zijn voorbij. Wat je bent is wat je NU bent. En wat je nu bent is een momentopname. Perfect, heel en compleet op zichzelf. Daar valt niets meer aan te verbeteren of te sleutelen. De kunst is om in deze acceptatie te berusten. Om er vanuit te gaan dat dit zo is. En dan al die energie die je gebruikte om “iemand te worden” of “iemand te proberen te zijn” te laten stromen vanuit het besef dat je al iemand bent. En dat je enkel nog maar expressie hoeft te geven aan wat je in dat moment bent.

En wat of wie ben je dan in dit moment? Wat is het dan om je ware zelf te zijn?

Dat zit ‘m niet in het delen van je gedachten en emoties OVER wat je nu allemaal waarneemt in je fysieke realiteit.

Je ware zelf ontdek je wanneer je eerst stil wordt en bent met Al-Wat-Is. Tot het punt dat je vrede hebt met Al-Wat-Is. En de verbinding gaat ervaren met Al-Wat-Is. Dan ben je in Het Onbekende uitgekomen. Want je weet niet wat Al-Wat-Is, is. Dat is groter dan je je met je fysieke geest kunt voorstellen. En dus ben je nu ingetuned op die Bron van Levensenergie en het Mysterie van het Bestaan. Vanuit die connectie kun je op jouw unieke manier jezelf – het Zelf – tot expressie gaan brengen. Oftewel; je laat gewoon stromen wat er vanuit die bron via jou naar buiten wil komen.

En hoe weet je dat je vanuit die Bron komt? Het voelt heerlijk. Het voelt heerlijk om vanuit die bron te denken, te spreken en te doen.

En dat, is het enige dat je ‘hoeft’ te doen. Om de dorst te lessen die zo diep in ons allen aanwezig is.

Liefs,

Mariëlle

The following two tabs change content below.

Mariëlle Duijndam

Oprichter Sparkle Paradise | Co-Creatie Cirkel Visionair & Facilitator | Sprankelend Leiderschap | Onvoorwaardelijke Zelf-Liefde
Ik help mensen om in verbinding te komen met zichzelf, hun Essentie, Hoger Zelf, het Veld en elkaar. Hierdoor ontstaat een gevoel van Vrede-Met-Wat-Is en komt er ruimte om uit te gaan kijken naar wat we wensen en diep van binnen al voelen dat komen gaat. Door onszelf bewust energetisch af te stemmen op – en te openen voor – deze realiteiten die in potentie al aanwezig zijn in ons, kunnen ze moeiteloos en met plezier gaan manifesteren. Niet langer ben je gehecht aan een uitkomst in de toekomst, omdat je in het NU veel gelukkiger bent, meer geniet en meer sprankelend genot en vervulling ervaart. Neem gerust contact op.

Pin It on Pinterest