Sprankelreisverslag van Marlies na Sprankelcoach Opleiding

Marlies deed in 2016/2017 de Opleiding tot Sprankelcoach bij Mariëlle Duijndam. Wekelijks waren er online videomeetings en enkele meerdaagse fysieke bijeenkomsten. Aan het einde van het jaar deelde ze onderstaand verslag van haar Sprankelreis. De opleiding bestaat inmiddels niet meer in deze vaste vorm, maar iedereen die deelneemt aan activiteiten van het Sparkle Paradise zal een vergelijkbare reis (kunnen) gaan maken.

Mijn Sprankelreis

Er was eens een meisje die na lang streven en geven op was.

Ze keerde in zichzelf en vond daar kracht.

Na woede en verdriet kwam er behoefte aan verstilling en verdieping.

WoW wat een rijke wereld is dat van binnen.

Verwarring… Wie ben ik nu?

Altijd maar gegeven en op mijn hoede geweest. Wie is de echte ik?

Langzaam maar zeker kwam de parel naar boven.

Toen eenzaamheid want wat was, was niet meer… en teruggaan was geen optie.

Je vervreemd voelen van je eigen leven. Eenzaam voelen met anderen.

Een nieuw verlangen was geboren.

Een verlangen naar praten over al deze ontdekkingen van binnen.

Gelijkgestemden daarin.

Toen kwam de Sprankelopleiding.

Alles wat ik al voelde en van binnen wist, werd verwoord.

Ik zag op mijn ‘goede tijden goede tijden’ scherm 😉 mensen die praatten over onderwerpen die mij mega boeiden en aanspraken WoW!! Ik merkte dat ik niet alleen was. Ik was niet de enige die zo diepzinnig over dingen kan nadenken, zo de behoefte heeft aan van binnen naar buiten te leven. Niet de enige die anders is dan ‘gemiddeld’ qua ‘loopbaan’ en ‘visies en denkwijzen’ niet de enige… Niet de enige die zo graag wil doen waar hij of zij van gaat stralen! Die weer dat er meer is tussen hemel en aarde en dat dit zo mooi is! Wat voelde en voelt dat heerlijk! Als een sprankelend licht warm bubbeltjesbad! 🙂

Ik heb me nog verder ‘ontwikkeld’ in verantwoordelijkheid nemen voor mezelf, en anderen de verantwoordelijkheid laten nemen voor zichzelf. Pleasen loslaten. Zorgen voor meZELF en anderen vanuit liefde hun proces gunnen. Met Mariëlle als super inspirerend voorbeeld daarin.

Ben nog meer en meer in alles in mijn leven van binnen naar buiten gaan leven. Dicht bij mezelf. Mezelf en mijn gevoel serieus nemen. Wat voelt fijner? En dat dan doen. Wat een zelfvertrouwen geeft dat. Ik kan nu op mezelf rekenen!!! Ik vertrouw op mij!!???

Ik ben zachter geworden, 
EN krachtiger en sterker. 

Zachter naar mezelf toe, ik omarm mezelf steeds meer, met alles erop en eraan. Emoties er laten zijn, je eigen vader, moeder en beste vriendin zijn. En dat proces zal door blijven gaan. Onvoorwaardelijke zelfliefde. Eerlijker naar mezelf toe. Hoe is iets voor mij? Wat vind ik ervan? Hoe voelt het voor mij. Dat serieus nemen. Lief zijn voor mezelf.

Krachtiger en sterker in dat ik steeds beter voor mezelf zorg en voor mezelf sta en doe wat IK wil waar ik blij van word!

De gelijkgestemden zijn gevonden (in jullie) en dat heeft me gesterkt. Het voelt erg fijn en steunend en bekrachtigend! 🙂

Ik heb mezelf weer beter leren kennen. En geleerd te genieten, echt te genieten van het hier en nu.

Ik heb geleerd me over te geven en te vertrouwen op het universum, alles werkt in mijn voordeel al zie ik het niet meteen.

Ik heb geleerd meer te accepteren, minder te analyseren. Dingen zijn zoals ze zijn. Emoties daarin meer toe te laten, te omarmen. Om vervolgens te switchen naar: wat wil ik nu/waar heb ik behoefte aan/zin in?

Ik geloof nu echt in de wet van aantrekking, ik weet dat het werkt. Ik weet dat alles van binnen naar buiten werkt.

Ik heb geleerd dat gedachten die niet fijn voelen niet waar zijn, en dat ik die mag vervangen door liefdevollere gedachten.

Ik heb geleerd de connectie met mijn lichaam te behouden en versterken.

Ik heb geleerd dat ik mijn grootsheid kan voelen, en er in mag gaan staan.

Dat alles wat ik nodig heb in mij zit: geruststelling, complimenten, liefde, aandacht, wijsheid, kracht.

Ik heb geleerd dat ik geen toestemming nodig heb, alleen die van mezelf.

Ik heb geleerd dat waar ik aandacht aan geef groeit.

Ik heb geleerd dat ik geniet van deze prachtige reis hier op aarde.

Altijd hier, altijd nu. Dankbaar en genietend. Altijd onderweg, verlangend naar het volgende mooie moment.

Ik heb mijn baan die voelde als een blok aan mijn been, opgezegd.
Ik heb mensen met wie ik omging vanuit vroegere angstovertuigingen losgelaten.

Ik heb nog meer dan dat ik al deed regels die ik mezelf oplegde losgelaten. Ik MAG alles!

Ik heb ruimte en vrijheid voor mezelf gecreëerd. Rust en ontspanning. Balans. Eigenheid. Eigenwaarde, zelfvertrouwen. Steeds meer en meer onvoorwaardelijke liefde voor meZELF. Voor de menselijke delen in mij. Alles mag er zijn. Wauw wat een vrijheid geeft dat! Zoooooo trots op!!

Steeds weer 100% eerlijk zijn richting mezelf: waar heb ik behoefte aan? Waar ben ik nieuwsgierig naar? Wat geeft opluchting? Waar heb ik zin in? En dat volgen… die flow… wetende dat dat HET IS. Zoals Mariëlle zo mooi kan zeggen: “Now what?” 🙂

Dit wat ik nu omschrijf omvat lang niet alles van wat ik heb mogen ontvangen leren ervaren en voelen tijdens de prachtige sprankelreis het afgelopen jaar.

Ik heb jullie allemaal stuk voor stuk lief. We hebben de reis samen mogen maken en zijn toch zo eigen gebleven. Ieder zijn pad, ieder zijn ding, zo mooi. Dit mede dankzij het krachtige en inspirerende voorbeeld van Mariëlle hierin; voor mij de meest inspirerende persoon die ik heb mogen ontmoeten m.b.t. leven van binnen naar buiten, bij jezelf blijven keer op keer steeds weer.

Wauw!

Ik voel voor mezelf dat het grootste gedeelte van mijn ontpopping voor nu klaar is en ik steeds sterker sta in de krachtige vlinder die ik ben. En ik ook kwetsbaar mag zijn, dat deel hoort ook bij de vlinder en koester ik ook. 

Een vlinder die van binnen naar buiten zichzelf steeds meer laat zien.

Van dromen en zijn naar geïnspireerde actie.

Eb en vloed, naar binnen en naar buiten.

Op mijn manier, op mijn tempo.
Vanuit mijn energie. Mijn reis.

Ik ben ik en jij bent jij.
Je bent zo mooi anders dan ik.
Ik zou je nooit anders dan anders willen.

Er komt een nieuw persoontje in mijn leven, ons meisje…
En alles ligt open qua werk…
Mijn eerste eigen theatervoorstelling gaat werkelijkheid worden..  

Wat zal er nog meer gaan komen?
Hoe ontvouwt dit mooie leven zich?
Curious… 

En zo geldt dat voor ons allemaal op onze eigen manier.

Last but not least een zeeeeeer waardevolle ‘les’:

We zijn er al .
Precies daar waar we moeten zijn. 
We hoeven niks te doen, te verdienen.
We zijn er al.
En we zijn precies goed zoals we zijn.
Altijd al geweest.
Je bent altijd op je pad.
Dus ontspan, ben en geniet!!

Everything is possible if you believe it!

Lieverds, ik ben superblij dat ik jullie allemaal heb mogen leren kennen. Voor de reis die we samen hebben gemaakt en gecreëerd. Ontzettend dankbaar voor alle mooie gesprekken, Facebookberichten, onderlinge knuffels en inspiratie.

En donderdag proosten we op de sprankels die zich hebben mogen ontvouwen.

Op waar we nu staan.

EN op alle inspirerende sprankels die nog komen gaan! 🙂

A never ending,

Sprankel Sprookje!

Lieve sprankelgroet, 

Marlies 

Dankjewel Marlies, voor jouw woorden die zo mooi verwoorden wat we met elkaar ervaren hebben. En dankjewel dat ik ze hier met jouw toestemming mocht delen. Het was een feest om met je op reis te zijn en ik verheug me op het vervolg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *