Zelfexpressie en zelfbescherming. Zo kun je perfectionisme voorkomen en blokkades op laten lossen

Midden in de nacht word ik wakker. Ik merk dat de Manager in mij actief is. In gedachten neemt ze keer op keer bepaalde websiteteksten door die ik heb geschreven. Ze voelt zich onzeker over de manieren waarop dit door anderen opgevat zou kunnen worden. Bij voorbaat probeert ze zich al tegen negatieve effecten te beschermen.

Ik doe het licht aan en ga rechtop in bed zitten. Het is tijd om deze hele creatie rustig in mezelf te observeren en te ontvangen. De Master in mij is nu ook wakker. Met mijn ademhaling verschuif ik naar haar rustige staat van zijn.

Er is totaal niets hier om me druk over te maken. Dat weet ik inmiddels. En de tijd dat ik me door mijn eigen gedachten gek liet maken is ook voorbij. Ik weet dat dit alles helemaal niets met anderen te maken heeft. Alleen maar met mij.

De Creatie Observeren

Wanneer ik de creatie observeer zie ik dat de Manager graag begrepen wil worden. Dat geeft haar een geruststellend gevoel. Als ze het gevoel heeft dat ze weleens verkeerd begrepen zou kunnen worden, dan wordt ze zenuwachtig. Ze wil niet dat haar zelfexpressie negatieve effecten op haar zal gaan hebben. En dus wordt haar zelfbeschermingsmechanisme actief. Ze denkt eraan om teksten aan te passen of teksten helemaal te verwijderen. Hoe kan ze haar verhaal kloppend maken op een manier dat er geen stok tussen te krijgen is? Ja, mijn Manager heeft het er maar druk mee.

Als Master zijnde glimlach ik om dit tafereel dat zich voor mijn ‘ogen’ afspeelt. Ze is zo lief en schattig, die Manager van mij. Ze bedoelt het allemaal zo goed. Ze wil me zo graag beschermen in deze 3D wereld. Maar die bescherming van haar heb ik niet meer nodig. Het enige dat ik nodig heb is de liefde voor mijzelf. Onvoorwaardelijke goedkeuring van mij en alles wat ik doe.

Ik hoef niet te begrijpen te zijn. Ik hoef niet consistent in mijn verhaal te zijn. Ik hoef niet bang te zijn voor ongewenste effecten en consequenties. Zolang ik in dat verhaal blijf investeren met mijn energie ben ik vatbaar voor dat soort dingen, maar als ik nu de tijd neem om mezelf onvoorwaardelijk te ontvangen, dan ben ik in alignment met mezelf en creëer ik fijne ervaringen.

De hoeveelheid tijd die er wel niet in gaat zitten om alles ‘perfect’ te krijgen is niet normaal. Het kost me zelfs slaap als ik niet oppas. Dat gaat me te ver. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik heb helemaal niet meer de behoefte om een perfect mens te zijn waar niets op aan te merken is. Mensen vinden dat misschien belangrijk, maar als Master doet dat er totaal niet meer toe. Omdat ik weet dat alleen mijn eigen afstemming bepalend is voor wat ik voel en manifesteer.

De details van het verhaal lijken allemaal zo belangrijk voor de Manager, maar voor de Master doen ze er helemaal niet toe. Ik laat ze dan ook langzaam tot rust komen. Mijn focus zoomt steeds verder uit van de details. Ik adem en ik keer terug naar mijn IK BEN staat van zijn. Alles is goed in mijn wereld. Ik laat mezelf de energie van die gedachte voelen.

De Creatie geruststellend Ontvangen

De Manager sputtert nog een beetje tegen. “Weet je nog wat er in vorige levens is gebeurd toen je jezelf zo vrij liet zijn in je zelfexpressie?” Ze trekt nu alles uit de kast om haar zelfbeschermingsmechanisme te verdedigen. Ze wil me overhalen om naar haar te luisteren. Maar de Master in mij glimlacht alleen maar. Ik ontvang haar verhaal en energie in mijn geruststellende staat van zijn waarin het stil en vredig is.

Ik zal dingen nooit zo kunnen verwoorden dat niemand er ooit over struikelt of iets van zal kunnen vinden. Ik zal dingen nooit zo kunnen verwoorden dat ik er later niet eens op terug zal willen komen om mijn eigen woorden aan te passen. Ik zal nooit kunnen voorkomen dat ik ooit weer eens van gedachten verander en dat een net iets andere vorm van zelfexpressie op dat moment nog fijner voelt.

Zo gaat het nu eenmaal in het leven. Dingen zijn dynamisch. Niets is in hokjes vast te leggen. Geen enkele waarheid is voor eeuwig. (Met uitzondering van de 4 Wetten van Creatie dan, waar ik het over heb in de Opleiding tot Bewuste Creator – Leven in Ultieme Vrijheid.) De Master in mij heeft de veranderlijkheid geaccepteerd en probeert mijn mens-zijn niet meer te perfectioneren. Die mag gewoon zijn wat ze is, op dat moment. En het volgende moment weer opnieuw.

Iedereen mag alles van mij vinden, iedereen mag alles interpreteren zoals hij of zij dat wil. Dat is sowieso niet iets dat ik kan voorkomen en dat wil ik ook helemaal niet. Het enige dat ik wil is vrij zijn. Vrij om mezelf tot expressie te brengen. Vrij om plezier te hebben met mijn menselijke verhaal. Vrij om tot nieuwe inzichten en ontdekkingen te komen gaandeweg. Vrij om inconsistent te zijn in mijn uitingen. Vrij om nergens over na te hoeven denken. Vrij om te spelen met alle mogelijkheden. En vrij om onvoorwaardelijk geliefd te zijn.

Ik wil niet dat mensen van mij houden om mijn onberispelijkheid, mijn consistentheid, mijn begrijpelijkheid, mijn fatsoenlijkheid en de manieren waarop ik probeer te voorkomen dat niemand zich ooit oncomfortabel voelt.

Nee, ik wil dat er van mij gehouden wordt om wie ik ben. Om Wie Ik Werkelijk Ben. Menselijke Manager én Goddelijke Master. Ik wil dat het er allemaal niet toe doet. Ik wil dat alles wat ik uit gewoon puur als entertainment opgevat wordt. Luchtig. Een kunstvorm die de ruimte krijgt om te ademen en te groeien.

Laat ik zelf het goede voorbeeld geven, zoals Masters doen. Ik hou van mij om wie ik ben en ik geniet van mijn voortschrijdende inzichten en ontwikkelingen als mens. En ik geniet van de vaste, stabiele wijsheid van mij als Master. Ik hoef helemaal niets en ik mag alles, want er is geen hogere macht in mijn leven dan ik. Alleen mijn eigen gedachten zijn bepalend voor hoe ik mij voel. Dat geeft rust. Fijn dat ik niet alles weer hoef te herzien. Het is goed zoals het is. Totdat het weer anders wordt. En wanneer dat zo is, merk ik het vanzelf wel.

De Manager in mij geeft zich over. Ze slaakt een diepe zucht. De Master in mij is zo overtuigd van zichzelf dat ze voelt dat het veilig is om op haar te vertrouwen. De energie die zij vasthield rondom dit onderwerp komt vrij en wordt weer geïntegreerd in mij. Zo laat ik alle oude creaties en patronen thuiskomen.

Afbeelding van Kelly Sikkema

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ontvang het laatste nieuws in je mailbox
Nieuwsbrief

Als je het online Sparkle Magazine wilt ontvangen, vul dan dit formulier in.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *