Zelfrealisatie

worden wie je bent

Je beseft dat niets belangrijker is dan de verbinding ervaren met Wie Je Werkelijk Bent, ook wel ‘alignment’ genoemd. Stap voor stap integreer je alle aspecten van jezelf waar je weerstand tegen geboden hebt, totdat je versmelt met je Essentie.

Theoretisch weet je Wie Je Werkelijk Bent. Maar nu heb je ook echt JA gezegd tegen het verlangen om Wie Je Werkelijk Bent te gaan belichamen. Met andere woorden; je bent bereid om jezelf te openen voor die voelbare aanwezigheid van je Essentie binnenin jou. Je wilt je Goddelijke Zelf en je menselijke zelf op één lijn brengen. Je denken krijgt niet meer de hoofdrol. Je begint steeds dieper en dieper te zakken in je lichaam, waardoor je centrum niet langer je hoofd maar je buik wordt. Je bent aanwezig vanuit een lichaamsbewustzijn. Je bent verbonden met je volledige veld van bewustzijn, vanuit het centrum van je lichaam. 

Steeds weer opnieuw wordt je hieruit getrokken, terug naar je hoofd. Er zijn continu stemmetjes die tegen je praten en van alles vinden van allerlei dingen die je meemaakt, die je voelt, die je waarneemt in anderen, die je waarneemt in jezelf. Overal vinden we wat van. En ons hoofd was gewend om overal mee aan de slag te gaan. Maar nu dus niet meer, want je hebt gekozen voor jouw zelfrealisatie. Je bent bereid om alles te voelen en alles zonder oordeel te verwelkomen.

Terwijl je in je lichaam aanwezig bent kom je in contact met je eigen verlangens, weerstanden, gevoelens, spanningen, verkrampingen en emoties. Je gaat de door jou zelf gecreëerde aspecten van jezelf en de manier waarop ze in je hoofd tegen je praten steeds beter herkennen. Niet langer functioneer je op de automatische piloot. Je neemt alles waar, je merkt op wat die gedachten met je doen en wat ze je willen laten doen, zonder tot actie over te gaan. Je doet niets.

Je laat alles gewoon zijn zoals het is. Niet langer probeer je jezelf te fixen. Niet langer probeer je van dingen af te komen. Niet langer probeer je dingen te realiseren, te creëren of te manifesteren, zodat je je beter kunt voelen. Niet langer werk je aan jezelf om gezonder, mooier, beter, leuker, aardiger, liefdevoller, gelukkiger, rustiger, succesvoller, krachtiger, vrijer, aantrekkelijker, fitter, meer geliefd et cetera te worden. 

Tegelijkertijd laat je anderen ook steeds meer zijn zoals ze zijn. Ook zij hoeven niet meer te veranderen, zodat jij je fijner kunt voelen. Je stopt met het nastreven van het ideale plaatje. Je laat alle moeite los die je gedaan hebt om dingen kloppend, heel, compleet en perfect te krijgen. Zowel in je persoonlijke leven, je zakelijke leven als in je sociale leven. Maar ook de wereld in z’n geheel hoeft niet langer te veranderen.

Je gaat merken hoe alles wat je probeerde te veranderen en te voorkomen in je interne en externe wereld eigenlijk een grote afleiding was. Alles om maar niet te hoeven voelen, de controle niet los te hoeven laten, niet uit je denken te hoeven gaan en niet in je hart, je buik en je bekkengebied te hoeven komen met je aandacht… Er zijn zoveel mensen die van huis uit niet hebben geleerd wat het is om te voelen en aanwezig te zijn in hun lichaam. Maar zelfs voor mensen die hier wel bekend en vertrouwd mee zijn is de weg naar totale zelfrealisatie een grote uitdaging. Iedereen komt oog in oog te staan met zijn eigen draak. 

Want wie ben je nog wanneer je de totale controle opgeeft? Wat blijft er van je over wanneer je geen mening meer hebt? Wie zorgt er voor jou wanneer jij niet meer doet wat je dacht dat je moest en hoorde te doen? Wie houdt er nog van jou wanneer jij niet langer anderen probeert te pleasen om hun goedkeuring, bevestiging, liefde, steun en wellicht ook hun geld te krijgen? Wat gaat er van de wereld worden wanneer jij niet meer strijdt voor jouw ideaal? Wat wordt er van je kinderen wanneer je ze niet langer stuurt en beïnvloed? Wat gaat er van je clienten worden wanneer jij ze niet meer probeert te helpen? Wat gaat er met je bedrijf gebeuren wanneer jij het niet langer probeert te laten groeien? Wat gaat er met je baan gebeuren wanneer jij niet langer dingen doet die niet goed voelen?

Niemand kan je een handboek geven voor deze integratiefase. Jij bent de enige die het aan kan gaan door JA te zeggen en jouw eigen unieke innerlijke pad te blijven volgen, ongeacht welke aspecten van jou de kop op steken en hoe hard hun stemmetjes ook tegen je tekeer gaan. Alle aspecten van jou die je ooit gecreëerd hebt om jezelf en anderen mee te beschermen, willen weer thuis komen in jou. Zodat je als één compleet geheel je zelfrealisatie kunt toelaten.

Een ander woord voor zelfrealisatie is trouwens verlichting. Maar dat klinkt zo groots en zwaar en alsof het alleen weggelegd is voor enkele hele bijzondere mensen. Maar de waarheid is dat jij zo’n bijzonder mens bent. Ieder van ons kan verlichting ervaren. Iedereen kan zich gaan realiseren Wie We Werkelijk Zijn en ervoor kiezen om die staat van zijn te gaan belichamen. Iedereen kan ervoor kiezen om met zijn/haar Essentie samen te smelten en vanuit dat bewustzijn in je dagelijkse leven te gaan functioneren. Dit is de tijd waarin we met heel veel verlichte mensen tegelijkertijd op aarde zullen zijn. Jij kunt een van de Masters zijn die voorop loopt in deze tijd van enorme transformatie voor de algehele mensheid. Jij kunt een nieuwe standaard worden en aanbieden aan iedereen om je heen. 

Waarom zou je daarvoor kiezen, terwijl het zo’n grote uitdaging is om die totale integratie en versmelting toe te laten? Nou omdat het je totaal vrij maakt. Je ontstijgt het leven in de dualiteit waarin altijd een bepaalde vorm van strijd, moeite en spanning aanwezig was. In plaats daarvan wordt je het soevereine en sensuele wezen dat je werkelijk bent. Je gaat oneindig veel liefde, vrijheid, vreugde, waardering, kracht en helderheid ervaren. In jezelf, in al je relaties en in alles wat je doet. Je gaat bewust leren creëren vanuit je veld van bewustzijn, in plaats van vanuit je menselijke hoofd dat gekoppeld was aan je zelfgecreëerde identiteit en huidige leven. Dit maakt veranderingen, manifestaties en ervaringen mogelijk op een veel grotere schaal dan je ooit gewend was. Je gaat moeiteloos leven vanuit multidimensionaal bewustzijn. Dat zijn de mogelijkheden van een gerealiseerde master. Klik op de knop hieronder om verder te lezen over Meesterschap.